Yanımızda taşımalık tariflerden biri de glutensiz bolll proteinli simit ! İster içerisine bolca yeşillik ekleyip bir sandviç olarak tüketin, ister kahvaltıda ekmek olarak tüketin 😋
250g süzme peynir
2,5 su bardağı karabuğday unu
1 tk karbonat ve aktive etmek için üzerine 4-5 damla limon
Bir tutam tuz
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri bir kapta yoğuruyoruz, kıvamı biraz sert oluyor normal hamurlar gibi olmuyor, telaş yok
Elde ettiğimiz hamuru biraz üzerine un serperek yuvarlak ortası delik bir simit şekli veriyoruz (simitten çok daha küçük olacak).
Şekil verip fırın tepsisine dizdiğimiz simitlerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atıyoruz.
180 derece fırında kontrollü bir şekilde üzeri kızarıncaya kadra 25-30 dk pişiriyoruz.
NOT ! Sıcakken keserseniz dağılır. Bu nedenle tamamen soğumasını bekleyip fırın tepsisinden simitlerimizi öyle alıyoruz. Afiyet olsun 🥯