Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 18:00 Arayabilirsiniz!
Sağlıklı Yaşamın Adresi !

Pancarlı Humus

Pancarlı Humus

📌Et yemeklerine çok yakışacak ve aynı zamanda sebzelerin altına dip sos gibi kullanabileceğiniz, bowl lara ekleyebileceğiniz muhteşem tadı ve vitamin mineral deposuyla hem vücudunuzu hem gözünüzü doyuracak o tarif geldi !!

🥙Pancar tam bir vitamin mineral deposu, çok güçlü bir antioksidan kaynağı. A,C ve K B6 vitaminlerinden zengin; demir ve potasyum gibi çok önemli minerallere  sahip. Nohut da protein ve lif açısından oludukça zengindir. Bir de limonla pekiştirince ortaya mükemmek ve bir o kadar da besleyici bir tarif ortaya çıktı !

Malzemeler:

  • 2 adet pancar
  • 2 su bardağı haşlanmış ve kabuklarından ayrılmış nohut
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

YAPIMI:

  1. Pancarları iyice yıkayalım, alüminyum folyoya alarak üerlerine biraz zeytinyağı gezdirip tuz ekleyelim.
  2. Alüminyumu pancarları saracak şekilde kapatarak 200 dereceli fırında 40 dk pişirelim.
  3. Pişen pancarları ılıdıktan sonra kabuklarını soyarak dilimleyelim.
  4. Tüm malzemeler ve pancarı blendıra alalım ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  5. Üzerini maydanoz, susam ile süsyelip servis edebilir veya fırın/ızgara sebzelerin tabanında kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun !