- İle Meriç Gündüz
- 16 Temmuz 2024
- Glutensiz Tarifler, Tarifler
Ketojenik Granola
- 1 su bardağı çiğ kabak çekirdeği
- ½ su bardağı çiğ kaju
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı çiğ fındık
- ½ su bardağı keten tohumu
- 2 su bardağı karabuğday
- 2 tatlı kaşığı (tk) bal
YAPILIŞI:
- 2 su bardağı karabuğdayı yağsız tavada çıtır hale getiriyoruz (mısır patlatıyormuşuz gibi düşünerek karabuğday patlağı elde ediyoruz.
- Kuruyemişleri ve yağlı tohumları bir araya getirerek ufak bıçak darbeleri ile küçük parçacıklar haline getiriyoruz
- Karabuğday patlaklarını da karışıma ekliyoruz
- Karışımı yağlı kağıt tepsisine sererek 110 dereceli fanlı fırında 5 dakikada bir karıştırarak 15 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkan karışımın içerisine 2 tk balı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Proteinden zengin, lifli, düşük karbonhidratlı granolamız artık hazır ! Afiyet olsun !
Görüntülenme: 516