Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 18:00 Arayabilirsiniz!
Sağlıklı Yaşamın Adresi !

Glutensiz Poğaça

Glutensiz Poğaça 

  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısını ayrı bir kaba ayırın, en son poğaçaların üzerine süreceğiz)
  • ½ çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 çay kaşığı karbonat (üzerine aktive etmek için 3-4 damla limon sıkın)
  • 2,5 su bardağı karabuğday veya siyez unu (siyez unu glutensiz bir un değildir az miktarda gluten içerir !)
  • 1 ölçek (1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç dereotu

NOT: Dilerseniz içerisine kurudomates, reyhan küçük küçük doğrayıp beyaz peynir ile karıştırarak iç harç hazırlayabilirsinzi.

📝YAPILIŞI:

  1. Dereotu hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın en son dereotunu ilave edin.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra oda sıcaklığında 20 dk dinlendirin.
  3. Daha sonrasında avuç içinizin yarısı büyüklüğünde parçalar kopartarak hamura dilediğimiz şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim ve üzerlerine çörek otunu atalım.
  4. 170 dereceye ayarladığınız fırına poğaçalarımızı atalım 20-25 dk kontrol ederek pişirelim. Üzeri kızarınca poğaçalarımız hazır demek. Afiyet Olsun 😋