- İle Meriç Gündüz
- 17 Temmuz 2024
- Glutensiz Tarifler, Tarifler
Glutensiz Poğaça
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısını ayrı bir kaba ayırın, en son poğaçaların üzerine süreceğiz)
- ½ çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 çay kaşığı karbonat (üzerine aktive etmek için 3-4 damla limon sıkın)
- 2,5 su bardağı karabuğday veya siyez unu (siyez unu glutensiz bir un değildir az miktarda gluten içerir !)
- 1 ölçek (1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç dereotu
NOT: Dilerseniz içerisine kurudomates, reyhan küçük küçük doğrayıp beyaz peynir ile karıştırarak iç harç hazırlayabilirsinzi.
📝YAPILIŞI:
- Dereotu hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın en son dereotunu ilave edin.
- Hamuru yoğurduktan sonra oda sıcaklığında 20 dk dinlendirin.
- Daha sonrasında avuç içinizin yarısı büyüklüğünde parçalar kopartarak hamura dilediğimiz şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim ve üzerlerine çörek otunu atalım.
- 170 dereceye ayarladığınız fırına poğaçalarımızı atalım 20-25 dk kontrol ederek pişirelim. Üzeri kızarınca poğaçalarımız hazır demek. Afiyet Olsun 😋
Görüntülenme: 431