Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 18:00 Arayabilirsiniz!
Sağlıklı Yaşamın Adresi !

Evde Badem Sütü ve Badem Unu Yapımı

Evde Badem Sütü ve Badem Unu Yapımı

Badem seviyorsanız bir de bu halini denemenizi tavsiye ederim ! Son zamanlarda oldukça popüler bir içecek haline gelmiş olan badem sütünü (kimilerine göre bitkisel bazlı badem içeceği olarak da tanımlanıyor, bu kısım biraz tartışmalı 😊 ) daha sağlıklı ve az maliyet ile evde yapmayı deneyebilirsiniz. Badem hem lezzetli hem de fosfor, kalsiyum ve E vitamini açısından oldukça zengin bir üründür. Kahvaltılık gevreklerde, kurabiyelerde, smoothilerde ve kahvelerinizde badem sütünü kullanarak lezzetlendirebilirsiniz.

Ev Yapımı Badem Sütü Tarifi:

🌱Malzemeler:

  • 1 su bardağı badem (en az 4 saat suda bekletilmiş)
  • 4 su bardağı su
  • İsteğe bağlı tatlandırıcılar (mesela bal veya agave şurubu)
  • Vanilya özü (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bademleri en az 4 saat suda bekletin (tercihen bir gece bekletmek daha iyidir).
  2. Bademleri süzün ve temiz su ile durulayın.
  3. Blender veya mutfak robotunda bademleri su ile birlikte iyice pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.
  4. Karışımı süzmek için bir tülbent veya süzgeç üzerine yerleştirin. Elde edeceğiniz sıvıyı sıkarak badem sütünü ayırın.
  5. İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı veya vanilya özü ekleyebilirsiniz.
  6. Sütü kapaklı bir şişede buzdolabında saklayın. Taze olarak 3-4 gün içinde tüketilmesi önerilir.

NOT: Bademlerin posasını atmayalım daha sonra fırınlayıp badem unu yapacağız ☺️

İnek sütü veya keçi sütüne karşı hassasiyeti olanlar,vegan ve vejetaryenler, laktoza hassasiyeti olanlar badem sütünü rahatlıkla tercih edebilirler.

Ev Yapımı Badem Unu:

🌱Badem sütünüzü süzdükten sonra geriye bademin posası kalır, bu posayı atmıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine sererek 150°C de fırınlıyoruz. Kurumuş tortuyu blenderdan geçirerek un haline getiriyoruz. Bu unu keklerde, kurabiyelerde. granolalarda rahatlıkla kullanabiliriz. Sağlıklı ve lezzetli olmaları dileğiyle🙏🏻