Diyet de dahil olmak üzere immünolojik, genetik ve çevresel faktörler sedef hastalığının patogenezinde rol oynar. Son yapılan araştırmalar incelendiğinde; yeme alışkanlıklarının değiştirilmesi sedef hastalığında lezyonları azaltarak yaşam kalitesini olumlu yönde etkilediği belirtilmektedir.
🍏Beslenme önerileri
Anti-inflamatuar beslenme, doymuş yağ asitlerinin azaltılması, omega3, A,C,E vitaminlerinin, karotenoidler, flavanoidler ve selenyum gibi antioksidan içeriklerin eklenmesi tedavi süreci için önemlidir. Beslenme, oleik asit, tekli doymamış yağ asitleri (MUFA), çoklu doymamış yağ asitleri (PUFA)açısından zengin olmalıdır.
Omega 3, EPA, DHA İçeren Besinler
Balık, ceviz, keten tohumu, çinekop, uskumru, alabalık, ton ve somon balığı gibi yağlı balıklar
Antioksidan Besinler
Kırmızı meyveler, yeşil yapraklı sebzeler
A Vitamini
Yumurta, ıspanak, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, domates, havuç
C Vitamini
Çiğ sebze ve meyveler (biber, maydanoz vb.), çilek, turunçgiller (portakal, mandalina, limon vb.)
Kullanıldığı yer; sedef hastalıklarında destekleyici
Hazırlanışı, dozu ve kullanışı; 2 tatlı kaşığı çay karışımı 500mL ılık su içine ilave edilir, kapak kapatılır ve 12 saat demlenir, süzülür. Günde 2-3 bardak içilebilir. 4 hafta boyunca kullanılır.
Uyarılar; 4 hafta kullanım sonrası 4 hafta ara verilmelidir.
Kullanılmadan önce hekim veya eczacıya danışarak kullanılması önerilir.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.